Om oss 

Helhetssyn på hälsa

Att nå ett resultat som individen är nöjd med och som håller genom tid, har alltid varit målet för mitt  arbete. Ibland krävs det andra metoder än de konventionella förespråkade av Socialstyrelsen, då är det så!

Ett individuellt bemötande där den aktuella personens specifika resurser, intressen och problem både tas till vara och på allvar, är grundläggande för företaget. En helhetssyn där kropp, själ, sinne, känslor och ande samtliga utgör pusselbitar. Djur och natur i harmoni.

Du som individ viktigast

Ett personligt bemötande där dina specifika resurser, intressen och problem både tas till vara och på allvar, är grundläggande mitt arbetet. En helhetssyn där kropp, själ, sinne, känslor och ande samtliga utgör pusselbitar.

Lång och bred erfarenhet

40 års erfarenhet av arbete med människor, inom både vård, skola, idrottsverksamhet samt diverse andra gruppverksamheter för alla åldrar.

är samlade på Krakhult.

Erfarenheter från kommunal verksamhet, kontorsvärlden liksom den stora biståndsvärlden finns också samlade här.

Jag, Gunneli Fallmark,  är verksamhetsansvarig och vårdansvarig.

År 2002 startade jag Egen Kraft, som bolaget hette fram till 2014. Jag tyckte det behövdes ett komplement till de befintliga vårdcentralerna, eftersom varken jag eller flera jag pratade med kunde hitta det dom sökte där.

 

Jag bestämde mig för att själv skapa det jag upplevde skulle utgöra bästa hjälpen för oförstådda barn, utbrända/deprimerade vuxna, högkänsliga personer liksom andra som har svårt att bli förstådda och hörda.

Professionell verktygslåda

Med mina utbildningar och kurser, kopplat med lång erfarenhet, kan jag möta många människors behov av hjälp:

 

 • Legitimerad psykoterapeut med specialisering på barn och ungdomar,  utbildad vid Umeå Universitet)

 • Legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast med psykosomatisk inriktning, utbildad vid Karolinska Institutet 

 • MediYoga-instruktör för barn & ungdomar och vuxna.

 • Skapande Dans, 35 poäng vid Stockholms Musikpedagogiska Institut samt vid Stockholms Universitet.

 • Advanced FEEL™ Practitioner - Förändrade Egna Erfarenheter med hästen som Lärare.
  Det innebär att både workshops och individuella sessioner eller rena behandlingar erbjuds inom FEEL™
  Läs mer om FEEL

Parallellt med vårdutbildningar och att driva egna företag har jag fördjupat mig inom :

 • företagsledning

 • ledarutveckling

 • konflikthantering

 • affärsmodulering

Har erfarenhet av att ta mina företag från framgång till ännu större framgång, vilket jag nu vill sprida vidare och inspirera andra företagare till ett blommande liv och lika blommande resultat för företaget!

 

Kunskaper inom området är inhämtade från duktiga utbildningsföretag såsom Mindset, Remne Utveckling, Vision Alliance, Nordinspire, Alegrio med flera.

Helhetssyn på hälsa är fortfarande honnörsordet men nu med en mer praktisk grundning i den faktiska jorden.

 

Att vara nära djur och natur har alltid varit läkande för människan. Därför är Hjärtegården placerad just där den är – mitt ibland skog och åkrar och med olika djur nära till hands.

 

Djuren erbjuder allt från hängiven kärlek till träning i egen säkerhet liksom ren fysisk balansträning på häst. FEEL-arbetet innebär att tillåta hästen lära mig hur jag egentligen hanterar mina känslor och hur jag relaterar till mig själv och andra.

 

Trädgårdsarbete och enklare snickeri- och målningsarbete ger praktisk sysselsättning som lugnar vårt inre, ofta stressade, system.

 

Sådana hands on-uppgifter där resultatet, din feed-back, blir synligt nästintill omgående, upplevs ofta lugnande och mycket stimulerande av den egna förmågan. 

Din Egen Kraft - Din Diamant

Egen Kraft, som fortfarande är en väsentlig del av verksamhetsnamnet, syftar på den inneboende livskraften, den energi som varje individ föds med.

 

Din egen grundläggande kraft, din diamant, som finns där att väcka även om du för tillfället upplever livet helt hopplöst.

 

Din Egen Kraft behöver vara delaktig i din process vidare, för att nå varaktigt läkande och bevara god hälsa.

 

Namnet Egen Kraft kommer igen i den ideella föreningen Egen Kraft som skapades 2019. Dess syfte är att sprida kunskap och vägledning inom främst människovård/hälsa, men även vård och omsorg av vår jord, natur och djur.

 

Detta sker genom föredrag och kursverksamhet med både egna och inbjudna föreläsare.

 

Olika samarbetspartners som massörer, andra FEEL™ Practitioner, med flera, stöttar vid vissa grupper och workshops.

Kvalitetssäkrat

För att säkerställa kvalitet i vårt arbete är jag medlem i: