Behandlingar vid smärtproblematik 

Jag använder mig av olika metoder som anpassas efter individens behov. Behandlingarna kombineras med fördel med varandra och/eller med terapeutiska samtal.

Akupunktur

Du får smärtlindring, avslappning eller balansering av kroppens eget återhämtningssystem. Mycket tunna nålar sticks genom huden, känns knappt.

Ergonomi

Du får hjälp med att hitta en bra sitt- och arbetsställning så du slipper få ont. Jag ger dig förslag på anpassade hjälpmedel liksom upplägg av en arbetsdag som hjälper dig till bättre hälsa.

Massage

Du får en skön och uppskattad form av smärtlindring och hjälp till avslappning av musklerna.

MediYoga

MediYoga (medicinsk yoga) är en terapeutisk form av KundaliniYoga som kan användas både som vanlig träning liksom vid rehabilitering av olika tillstånd, till exempel utbrändhet, personer med ryggproblem, högt blodtryck, sömnstörningar, migrän med mera.

 

Läs mer om MediYoga

 

Infrabastubehandling

Du får en djupverkande värmebehandling framför allt för dig med smärtsamma leder eller annan djup smärta.

 

Det osynliga infraröda ljuset värmer upp dig inifrån och ut. Luften är alltså inte lika het som i en vanlig bastu, max 65 grader, däremot helt torr. Utrensningen genom ordentlig svettning är samtidigt mer påtaglig i en infrabastu än i en vanliga bastu.

TENS -Transkutan Elektrisk NervStimulering

Du får en effektiv smärtlindring med hjälp av elektriska impulser som överförs till huden via elektroder som fästs på kroppen där du har ont.

Psykosomatisk smärtlindring

Din kropp och själ undersöks och behandlas som en helhet.

Rörelseterapi

Du får hjälpa att samla din energi och få fart på energin, beroende på vad just du behöver. Rörelseterapin kan gärna innehålla frigörande dans, yoga eller Qigong. 

Stresshantering

Du tar tillvara på hela din potential i vardagen utan att den gör dig sjuk. Stresshantering i både förebyggande och behandlande syfte.

 

Det handlar både om fokusering, prioritering och struktur. Vi följer "livscirkeln" - en balansering av kost, motion, arbete, vila och nöje. 

Om psykoterapi och terapeutiska samtal

Sjukgymnast